Trainers en tennislessen Senioren

De seniorentrainingen gaan weer van start
Trainingen zijn een belangrijke impuls om met meer plezier te blijven tennissen. Senioren die recent lid zijn geworden van LTV Leusden adviseren we om training te nemen. Zo verbeter je snel je tennisvaardigheden en leer je ook potentiële tennismaatjes kennen. De trainers zorgen dat je als nieuw lid in een passende groep kunt trainen.

De trainers Arjan Vermeij en Martijn Plantinga worden dit jaar opnieuw vergezeld door trainers van tennisschool Heinerman Tennis, waaronder Marc Weerdenburg.

Je kunt op het inschrijfformulier tijdvoorkeuren aangeven en je zowel individueel als met een groep aanmelden. Wij zorgen vervolgens voor een zo goed mogelijke indeling, vooral op basis van niveau.

We houden dit jaar vast aan de cyclus van 17 zomertrainingen van 50 minuten. Tijdens de schoolvakanties, zoals aangehouden door de rijksoverheid voor regio Midden, zijn er geen trainingen.

Om verschillende redenen kan de indeling van de groepen per jaar afwijken. Ook kan het voorkomen dat we 5 personen in een groep moeten plaatsen om toch zoveel mogelijk leden de kans te geven trainingen te volgen. Dit wordt uiteraard verrekend in de kosten. Verrder verwijzen we je naar het lesreglement.

Je kunt je inschrijven via onderstaande button.

trainersteam-LTV-Leusden

Trainers 2018/2019

Samen met hoofdtrainer Arjan Vermeij geven dit jaar Martijn Plantinga, Jans Koelewijn en Marc Weerdenburg training aan LTV-junioren en senioren.

Jans-LTV-Leusden-trainer

Jans Koelewijn
trainer@ltvleusden.nl

Voor alle leden is er de mogelijkheid om zowel zomers als ’s winters tennislessen te volgen. Opgave hiervoor gaat via de online inschrijfformulieren.

De training voor jeugd is onderdeel van de verschillende Alles-in-1-jeugdlidmaatschapspakketten.

De trainingen worden zowel privé als aan groepen gegeven. De trainingen die overdag gegeven worden vinden hoofdzakelijk buiten plaats, ’s avonds na 19.30 worden er zowel binnen en buiten trainingen gegeven.

De lessen gaan (bijna) altijd door, want bij regen mogen de trainers hun lessen binnen geven.

LTV-Leusden-Training4-636x421 - kopie
LTV-Leusden-Training2-636x421 - kopie

De jeugd binnen onze vereniging krijgt bij betaling van de contributie iedere week les (16x), m.u.v. de lagere schoolvakanties. Overigens: ook zij moeten zich apart opgeven voor het volgen van de lessen.

Voor de hele kleine beginnende tennissers hebben wij de cursus ‘maak kennis met tennis’, die wordt gegeven in de periode januari t/m eind maart. Het zijn tien lessen van 45 minuten, die worden gegeven in onze eigen hal.

LTV-Leusden-Training-102
LTV-Leusden-Training-105

Voor beginners zullen de trainingen bestaan uit het aanleren van de basisslagen: forehand, backhand en service. Bij de gevorderden gaan we deze slagen uitbreiden naar spin- en sliceslagen en nemen we de wat bijzondere slagen door, zoals volley en smash.

Bij de wedstrijdspelers nemen we van te voren het programma door. Het doel is om zoveel mogelijk wedstrijdgericht te trainen. Denk aan tactiek, mentaliteit en specifieke technieken, alles gerelateerd aan individuele kwaliteiten.